Češi zaslouženě prohráli utkáni se Švédy a připisují si první porážku na letošním mistrovství Česko-Švédsko 1:2

04.05.2013 21:41

Češi zaslouženě prohráli utkáni se Švédy a připisují si první porážku na letošním mistrovství Česko-Švédsko 1:2

 

 

Vít Šimánek, ČTK

Branky a nahrávky: 11. J. Ericsson (Thörnberg, Järnkrok), 24. Tallinder (Lundqvist, E. Gustafsson) - 33. Hudler (Voráček, Tlustý). Rozhodčí: Bulanov, Olenin (oba Rus.) - Carlson (Kan.), Schrader (Něm.). Vyloučení: 5:4, navíc Tallinder (Švéd.) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 12.500 (vyprodáno).

První dvacetiminutovka se čechům vůbec nepovedla a díky častým oslabením byl poměr střel na branku 3:16. Skore otevřel Ericsson v 11 minutě. V první třetině češi strávili hodně času v oslabení a bylo to vidět na jejich pohybu.Druhá třetina už byla o hodně vyrovnanější a byli šance na obou stranách.Jenomže nedáš , dostaneš se potvrdilo a Švédové se ujímali vedení 2:0 při střele Tallindera ve 24.minutě. České naděje vykřesal Hudler o 9 minut později, když prostřelil Enrotha.Velký tlak česka v závěru utkání nestačil a češi poprvé na letošním mistrovství světa prohráli.

 
Švédsko: Enroth - Fälth, S. Kronwall, E. Gustafsson, Tallinder, Granberg, Fransson - Axelsson, Persson, L. Eriksson - S. Hjalmarsson, Lundqvist, Jämtin - J. Ericsson, Lindberg, Landeskog - Danielsson, Järnkrok, Thörnberg - Pettersson. Trenér: Pär Marts.
 
Česko: Salák (38:17 - 38:42 Francouz) - Z. Michálek, Šmíd, Hejda, Nakládal, Čáslava, Kutlák - Vrbata, Hanzal, Fleischmann - Voráček, Hudler, Tlustý - Hertl, Jan Kovář, Tenkrát - Irgl, Novotný, Hubáček. Trenér: Alois Hadamczik.

 

NHL

Foto: ČTK

KHL

foto:levpraha.cz

Mistrovství světa

Foto:IIHF.com