Češi rozhodli zápas se Slovinci až ve třetí třetině Česko-Slovinsko 4:2

10.05.2013 18:50

Arnd Wiegmann, Reuters

Další trápení českých hokejistů ! První gol padl již v 6.minutě , když v oslabení ujížděl sám na Kristana Koukal , který bekhendovou trefou pod horní růžek dostal čechy do vedení 1:0. Dlouho se však z vedoucí branky nemohli radovat , jelikož v 7.minutě srovnal skore na 1:1 Sabolič při téže přesilovce.Ve 12.minutě otočil skore Tičár a Češi tak nečekaně prohrávali.Jedno z mála pozitiv český tým má a to jsou přesilovky.Ve 20 minutě při 

klasické přesilovce srovnal skore Hudler po Voráčkově přihrávce.Ve 46.minutě si Hadamczik vzal oddechový čas.To se mu vyplatilo a Čěši šli do vedení 3:2 po Michálkově střele , kterou stečoval vlastní 

obránce za Kristanova záda.Úlevnou trefu dokonal Novotný 4.minuty před koncem dotlačil puk do brány a rozhodl zápas.Češi však mají co zlepšovat...Vydřená výhra je pro ně vykřičníkem před Kanadou, která je čeká už v neděli.

 

Branky a nahrávky: 6. Koukal, 20. Hudler (Voráček, Nakládal), 47. Z. Michálek (Voráček), 56. Novotný (Hubáček, Čáslava) - 7. Sabolič (Tičar, Gregorc), 12. Tičar (Sabolič). Rozhodčí: Kirk (Kan.), Olenin (Rus.) - Suominen (Fin.), Valach (SR). Vyloučení: 5:5. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1949.
 
ČR: Pavelec - Z. Michálek, Šmíd, Hejda, Nakládal, Čáslava, Kutlák - Voráček, Vrána (21. Hertl), Hudler - Irgl, Novotný, Hubáček - Fleischmann, Jan Kovář, Tlustý - Vrbata, Hanzal, Koukal. Trenér: Alois Hadamczik.
 
Slovinsko: Kristan - Gregorc, Robar, Pretnar, Kranjc, Pavlin, Kovačevič, Tošič, Tavželj - Jeglič, Tičar, Sabolič - D. Rodman, M. Rodman, Urbas - Razingar, Pajič, Bašič - Pance, Mušič, Goličič. Trenér: Matjaž Kopitar.
 

NHL

Foto: ČTK

KHL

foto:levpraha.cz

Mistrovství světa

Foto:IIHF.com